imesa

Kanal İmalatı Nedir?

Kanal İmalatı Nedir?

Kanallar havalandırma, ısıtma ve iklimlendirme için bir geçiş sağlamak için kullanılır. Düzgün bir şekilde kurulduğunda, herhangi bir evin veya binanın içine kaliteli havanın iletilmesini sağlarlar. Kaliteli bir hava sağlanacaksa, iyi, sağlam kanallara sahip olmak çok önemlidir. Hava tedarik edebilmeli, geri verebilmeli ve tahliye edebilmelidirler.

Galvanizli yumuşak çelik en çok bina kanallarında kullanılır. Kanalın paslanmasını önleyen çinko kaplamaya sahiptir. İmalathane kanalları, özel durumlara uyacak şekilde çeşitli şekillerde yapılabilir.

Bu kanallar, kural olarak, daha sessiz olmaları ve yalıtım olmadan oluşacak sıcak veya soğuk hava kaybını ortadan kaldırması için kanal sargısı ile üretilir. Bugün üretilen bazı kanal işleri, daha fazla astar gerektirmeyen ve anında şekillendirilip kurulabilen sert yalıtım panellerine sahiptir. Hava kaybına karşı bu koruma, daha düşük elektrik faturaları ile uygun maliyetli bir çalışma sağlar.

Alüminyum kanal çalışması, hafif olması nedeniyle popülerdir, bu da kurulumu kolaylaştırır. Kullanılan alüminyum levhalar normalde ön yalıtımlı panellerdir. Boyuta göre kesildikten sonra, kanal bölümleri tutkalla birleştirilir ve dikişlere alüminyum bant uygulanır.

whatsapp